Google translate this page to your language.

Personvernerklæring for Nordlaks

Sist oppdatert: 30. januar 2019
Denne erklæringen oppdateres fortløpende.

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Nordlaks samler inn og bruker personopplysninger. Målet er å gi deg som bruker av nettsidene og våre kunder overordnet informasjon om vår behandling av personopplysninger.

Nordlaks er behandlingsansvarlig for vår behandling av personopplysninger.

Kontaktinformasjon

Hvis du har spørsmål eller kommentarer til denne erklæringen eller hvordan vi behandler personopplysninger, kan du kontakte oss ved å bruke kontaktskjema på kontakt oss-siden, eller sende brev til Nordlaks Produkter AS, postboks 224, 8455 Stokmarknes, Norge.

Innholdsfortegnelse

1. Når samler Nordlaks inn personopplysninger?
2. Dine rettigheter
3. Hva registreres når du bruker nettsidene våre?
4. Hva registreres når du kontakter oss?
5. Behandling av opplysninger når du er i kontakt med oss
6. Opplysninger om ansatte og jobbsøkere
7. Informasjonssikkerhet og databehandlere i Nordlaks

1. Når samler Nordlaks inn personopplysninger?

Nordlaks behandler i hovedsak personopplysninger som du har gitt til oss for en av disse årsakene:

  • Når du har bedt Nordlaks om svar på spørsmål, en klage eller andre generelle henvendelser.

  • Når du har søkt jobb hos oss.

  • Når du har eller ønsker å inngå et kundeforhold med Nordlaks.

  • Når du har eller ønsker å inngå et leverandørforhold med Nordlaks.

  • Når du på vegne av deg selv eller en bedrift eller organisasjon har søkt om sponsormidler hos Nordlaks.

Nordlaks får også opplysninger indirekte av følgende årsaker:

  • Vi har dialog med offentlige myndigheter, og dine opplysninger som ansatt i offentlig myndighet inngår i dialogen.

  • En ansatt har angitt deg som nærmeste pårørende.

  • En jobbsøker har angitt deg som referanse.

2. Dine rettigheter

Vi behandler personopplysninger i henhold til personopplysningsloven og gjeldende regelverk. Du kan utøve dine rettigheter ved å sende en e-post til firmapost@nordlaks.no. Du har krav på svar uten ugrunnet opphold, og senest innen 30 dager.

Innsyn i egne opplysninger

Du kan be om en kopi av alle opplysninger vi behandler om deg.

Korrigering av personopplysninger

Du kan be oss rette eller supplere opplysninger som er feilaktige eller misvisende.

Sletting av personopplysninger

I gitte situasjoner kan du be oss slette opplysninger om deg selv.

Begrensning av behandling av personopplysninger

I noen situasjoner kan du også be oss begrense behandlingen av opplysninger om deg.

Protestere mot en behandling av personopplysninger

Dersom vi behandler opplysninger om deg med grunnlag i våre oppgaver eller på bakgrunn av en interesseavveinng, har du rett til å protestere på vår behandling av opplysninger om deg.

Du kan klage på vår behandling av personopplysninger

Vi håper du vil si ifra dersom du mener vi ikke overholder reglene i personopplysningsloven.

Du kan også klage over vår behandling av personopplysninger. Dette gjør du til Datatilsynet.

3. Hva registreres når du bruker nettsidene våre?

Databehandler

Squarespace Inc. er vertsskap for vår nettside. De leverer plattformen som nettsiden er laget i, og de lagrer denne sammen med informasjon som samles inn om brukerne (deg) på sine servere i tråd med EUs personvernforordning. Squarespace har en egen personvernerklæring som også gjelder ved bruk av denne nettsiden. Squarespace sin personvernerklæring finnes her: https://www.squarespace.com/privacy/. Se spesielt kapittel 12 som angår sluttbruker (deg).

Markedsføring, brukerkonto og betalingsinformasjon

Nordlaks bruker i dag ingen form form for annonsering, remarketing, tracking-pixler, “clear gif” eller andre former for sporing eller re-targeting i markedsføringsøyemed på våre nettsider. Vi har heller ikke funksjonalitet som gjør det mulig for brukerne å opprette en brukerkonto eller betale for varer eller tjenester via våre nettsider.

Webanalyse

Nordlaks bruker Squarespace.com som databehandler for våre nettsider. Når du besøker nordlaks.no eller havfarm.no (videresender trafikk til nordlaks.no/havfarm), bruker vi et verktøy som heter Squarespace Analytics for å analysere din bruk av nettsiden.

Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet og eventuelle tjenester på nettstedet vårt. Eksempler er å lage statistikk som viser hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke linker brukerne trykker på, hvilke nettsteder brukerne kommer fra, hvilke nettlesere som benyttes og hvilke enheter som benyttes.

Vi har skrudd av muligheten som finnes i Squarespace Analytics for å samle inn besøkende sine (dine) IP-adresser. Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Vi kan dermed ikke spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f), som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å drifte og forbedre informasjonstilbudet og tjenestene på nettsiden.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Vår databehandler Squarespace Inc., og dermed denne siden og Nordlaks, bruker informasjonskapsler for at ulike tjenester på nettsiden vår skal fungere. Du kan lese mer om du ulike informasjonskapslene vi benytter lenger ned.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f), som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å få tjenester på nettsiden til å fungere.

Lagring av opplysninger og behandling av opplysninger fra cookies er ikke tillatt med mindre brukeren av nettsiden både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Informasjonskravet oppfylles ved å vise et synlig felt øverst på Nordlaks.no med informasjon om bruk av informasjonskapsler. Denne informasjonen vises frem til du trykker på “krysset” i feltet for å lukke informasjonsfeltet.

Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b. Samtykket og styring av hvilke informasjonskapsler som tillates brukt gjøres i brukerens nettleser.

Les mer om hvordan du administrerer informasjonskapsler (nettvett.no)

Følgende informasjonskapsler brukes på nordlaks.no:

Funksjonelle informasjonskapsler

Nordlaks.no og vår leverandør av nettsider (Squarespace.com) bruker noen nødvendige informasjonskapsler siden de tillater brukeren å navigere og bruke funksjonaliteten på nettsiden. Vi har oppgitt samtlige informasjonskapsler som kan være i bruk, men hvilke informasjonskapsler som faktisk brukes er avhengig av hvilke tjenester og funksjonalitet vi har tatt i bruk fra leverandøren. Det kan dermed være færre informasjonskapsler i bruk enn det som er oppgitt her.

Cookie Name Duration Purpose
Crumb Session Prevents cross-site request forgery (CSRF). CSRF is an attack vector that tricks a browser into taking unwanted action in an application when someone’s logged in.
RecentRedirect 30 minutes Prevents redirect loops if a site has custom URL redirects. Redirect loops are bad for SEO.
Locked Session Prevents the password-protected screen from displaying if a visitor enters the correct site-wide password.
squarespace-popup-overlay Persistent Prevents the Promotional Pop-Up from displaying if a visitor dismisses it
squarespace-announcement-bar Persistent Prevents the Announcement Bar from displaying if a visitor dismisses it
Test Session Investigates if the browser supports cookies and prevents errors.

Informasjonskapsler for webanalyse og forbedringer

Vi bruker informasjonskapsler for analyse og forbedringer for å samle informasjon om hvordan du bruker nettsidene. Ved å lagre disse informasjonskapslene kan analyseverktøyet som brukes på våre nettsider lage statistikk over bruken av nettsiden.

Cookie Name Duration Purpose
ss_cid 2 years Identifies unique visitors and tracks a visitor’s sessions on a site
ss_cvr 2 years Identifies unique visitors and tracks a visitor’s sessions on a site
ss_cvisit 30 minutes Identifies unique visitors and tracks a visitor’s sessions on a site
ss_cvt 30 minutes Identifies unique visitors and tracks a visitor’s sessions on a site
ss_cpvisit 2 years Identifies unique visitors and tracks a visitor’s sessions on a site
ss_cookieAllowed 30 days Remembers if a visitor agreed to placing Analytics cookies on their browser if a site is restricting the placement of cookies

Søkemotor

Vår datababehandler (Squarespace) lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i søkeverktøyet på nettsiden. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i Squarespace Analytics sin database, og de blir bare lagret i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som IP-adresse.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f), som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å drifte og forbedre informasjonstilbudet og tjenestene på nettsiden.

Youtube-filmer

Vi bruker YouTube for å spille av filmer på nettsiden. Filmene kan være implementert (“embedded”) på ulike sider på nordlaks.no.

Filmene er lagret på www.youtube.com og er avspillbare på Nordlaks.no. Videoplattformen YouTube drives av YouTube, LLC, et selskap som er en del av Google Inc.

Vi har ingen innflytelse på hvilken data som overføres til og fra Youtube. Når du besøker en nettside på Nordlaks.no som viser Youtube-filmer, så opprettes det en kobling mellom din nettleser og Google, og Google sitt annonsenettverk (Google DoubleClick-nettverket) kan være involvert.

Videoene på Nordlaks.no er implementert på nettsiden ved bruk av Google sin “advanced privacy protection mode”. Basert på informasjon utgitt av YouTube, innebærer dette at ingen informasjonskapsler vil bli plassert på din datamaskin og ingen data om deg som en bruker av våre nettsider er sendt til YouTube med mindre du spiller av filmen (trykker på “play”). Bare når du trykker på videoen, vil følgende data sendes til YouTube/Google.

Hvis du spiller av filmen vil YouTube plassere informasjonskapsler på din datamaskin og det samles inn informasjon om at du har besøkt den aktuelle nettsiden på Nordlaks.no.

Følgende data om deg overføres til YouTube. Dette er ikke avhengig av at du har logget inn med din brukerkonto hos YouTube eller Google. Hvis du er logget inn med din YouTube-bruker, kan informasjonen også bli assosiert med din brukerkonto hos YouTube. Hvis du ikke ønsker at slik informasjon skal bli assosiert at Google med din YouTube-konto, må du først logge av YouTube, før du spiller av videoen.

  • type og versjon (utgivelse) av nettleser

  • operativsystem

  • websiden du kom fra til Nordlaks.no (feks Google.no).

  • dato og tidspunkt for besøket

  • mengde data overført

  • IP-adresse

YouTube kan lagre disse dataene som en brukerprofil til bruk i markedsføring, markedsundersøkelser eller til bruk i tilpasning eller videreutvikling av egne tjenester og nettsider. Dataene kan også benyttes for å informere andre brukere av Google sine tjenester om din bruk av vår nettside Nordlaks.no.

Du har rett til å klage på opprettelsen av slike brukerprofiler. For å utøve din klagerett må du kontakte tredjepartsleverandøren (YouTube). Du kan også finne ut mer om hensikt og omfang at datainnsamlingen samt håndtering av opplysningene, samt dine rettigheter og muligheter for å beskytte dine opplysninger her:

Mer informasjon:

YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA

Tel.: +1 / 650 253 0000
Fax: +1 / 650 253 0001
E-Mail: support-de@google.com

4. Hva registreres når du kontakter oss?

Telefon

Når du ringer oss, vil ditt telefonnummer bli lagret sammen med opplysninger om når du ringte og hvor lenge samtalen varte i vår telefonsentral. Denne loggen er nødvendig for administrasjon og drift av systemet. Dersom telefonsamtalen knyttes til en enkeltsak hos oss, for eksempel en klage eller et varsel om avvik, vil det kunne bli skrevet et notat som videresendes på epost til rette ansvarlige hos oss.

I tillegg har ansatte en oversikt over de siste anropene på sine telefoner.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f), som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å administrere og drifte telefonsystemet.

E-post

E-post til Nordlaks lagres i våre egne datavarehus, og på enheter som er administrert og eid av Nordlaks (datamaskin, pad, telefon). Nordlaks har rutiner for sikring av epost, og opprydding i epost som ikke lenger er relevant.

Vi skanner fortløpende inn og utgående e-post for virus og skadevare.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f), som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er både å sikre vår datainfrastruktur og for å ivareta behov for korrespondanse med omverdenen.

Sensitive personopplysninger skal ikke sendes til Nordlaks på ukryptert epost. Nordlaks har rutiner for håndtering av sensitive personopplysninger, og disse skal du bli informert om av personalavdelingen ved behov. Se forøvrig hvordan Nordlaks behandler personopplysninger om ansatte i punkt 6.

Kontaktskjema på nettsidene

Kontaktskjema på Nordlaks.no er en tjeneste som leveres av nettsideleverandøren Squarespace.com. Opplysningene som du oppgir i skjemaet sendes som ordinær e-post til Nordlaks og håndteres i henhold til punktet over (E-post).

reCAPTCHA

Vi bruker tjenesten reCAPTCHA fra selskapet Google Inc for å forhindre spam og uønsket datafangst av tredjepart fra våre nettsider (spesifikt gjelder dette våre epostadresser). Vi har ingen innflytelse på hvilken informasjon som sendes til Google ved bruk av tjenesten. Tjenesten innebærer at Google samler inn informasjon om maskinvare og programvare på din enhet og sender disse dataene til Google for analyse. Informasjonen brukes for å forbedre tjenesten reCAPTCHA og i sikkerhetsøyemed (stoppe spam). Informasjonen brukes ikke i reklameøyemed. Bruk av tjenesten forutsetter Googles personvernerklæring og vilkår for bruk. Det finnes link til disse dokumentene der reCAPTCHA er i bruk på våre nettsider. I tillegg til her:

Behandlingsgrunnlaget for dette er ditt samtykke som du gir ved å bruke tjenesten. Hvis du ikke ønsker at Google skal samle inn informasjon som er nødvendig for sikre våre datasystemer og forhindre spam, kan du i stedet ta kontakt med Nordlaks per telefon. Se kontakt oss.

Skjema for registrering av sponsorsøknader

Nordlaks bruker en tjeneste som heter Google Forms for å samle inn opplysninger knyttet til søknader om sponsing eller støtte. Registrerte opplysninger samles i et regneark i en tjeneste som heter Google Spreadsheets.

Det er kun opplysninger som er nødvendige for håndtering av søknaden som samles inn: navn på kontaktperson, navn på organisasjon/bedrift, telefonnummer, epostadresse og kontonummer til mottaker av støtte/sponsing. Formålet er å kunne saksbehandle søknaden, inngå i videre dialog om den, lage en sponsoravtale eller avtale om støtte og eventuelt utbetale sponsormidler til rett kontonummer.

Behandlingsgrunnlaget vårt er ditt samtykke, som avgis direkte i Google Forms i forbindelse med innsendelse av søknaden. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket.

Skjema for registrering av tilbakemeldinger om nettsidene Nordlaks.no

Nordlaks bruker en tjeneste fra nettsideleverandøren Squarespace.com for å lage et innebygd spørreskjema på nettsidene, med formål om å samle inn tilbakemeldinger til bruk i videreutvikling av nettsidene. Registrert informasjon kan ikke kobles til innsenderen (deg) og samles i et regneark i en tjeneste som heter Google Docs (Spreadsheets).

Det er kun de opplysningene du oppgir i skjemaet som samles inn, og vi ber om at skjemaet ikke benyttes for å sende inn personopplysninger.

Behandlingsgrunnlaget vårt er ditt samtykke, som avgis direkte i spørreskjemaet i forbindelse med søknaden. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket.

Besøkende til våre lokaler

Besøkende som ankommer Nordlaks sine lokaler registrerer seg selv i vårt besøkssystem. Besøkende må ha besøkskort synlig på kropp mens de oppholder seg i våre lokaler. Listen over besøkende hos Nordlaks slettes daglig. Besøkende kan dog selv velge om informasjonen skal lagres til neste besøk. Hvis besøkende ikke velger å lagre informasjonen, og dermed spare tid ved neste besøk, vil informasjonen slettes så snart besøket kvitteres ut og forlater bygningen.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f), som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å sikre tilgangen til Nordlaks sine lokaler og for å kunne foreta opptelling og ha kontroll på alle besøkende i tilfelle evakuering av bygningene.

Informasjonen som lagres til neste besøk er navn, arbeidsgiver, telefonnummer og kontaktperson hos Nordlaks.

Behandlingsgrunnlaget for dette er dit samtykke, som gis ved at du bekrefter at informasjonen skal lagres til senere besøk. Samtykket kan når som helst trekkes tilbake.

Kameraovervåking av Nordlaks sine lokaliteter og bygninger

Ved bygninger og lokaliteter som tilhører Nordlaks kan det være montert kameraovervåkningsutstyr. Kamerautstyret benyttes først og fremst av sikkerhets- og driftsmessige årsaker for som fôring og overvåkning av fisk og utstyr. Kameraovervåking av bygningsmasse har opptaksmulighet, men bildene lagres ikke lenger enn nødvendig for å ivareta Nordlaks sine interesser når det gjelder sikkerhet og forpliktelser for eksempel i regelverk knyttet til flyfrakt av varer.

Kamerautstyret på flåter og oppdrettslokaliteter har opptaksmulighet, men denne benyttes kun systematisk i forbindelse med dokumentasjon av våre operasjoner på anleggene eller andre særskilte tilfeller. Det gjøres ingen øvrig systematisk lagring av video/bilder fra våre oppdrettslokaliteter.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f), som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å sikre tilgangen til Nordlaks sine lokaler og oppdrettslokaliteter.

5. Behandling av opplysninger når du er i kontakt med oss

Når du har bedt Nordlaks om svar på spørsmål, en klage eller andre generelle henvendelser.

Når du kontakter Nordlaks for å få svar på spørsmål mm., behandler vi dine opplysninger for å kunne svare på henvendelsen. Vi lagrer opplysninger som du har oppgitt på epost eller telefon, og som er nødvendige for å besvare henvendelsen. Se også punkt 4 om telefon og e-post.

Opplysningene lagres så lenge det er nødvendig for å avslutte saken.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f), som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å kunne svare på og håndtere henvendelser fra publikum.

Når du eller bedriften du jobber i har et kundeforhold eller leverandørforhold med Nordlaks

Vi har behov for å holde kontakt med våre leverandører og kunder for å følge opp blant annet tilbud, bestillinger og leveranser.

Behandlingen skjer overfor kontaktpersonens arbeidsgiver, som ønsker å være leverandør eller kunde hos oss. I tillegg til navn behandler vi kontaktopplysninger, som telefonnummer, epostadresse og arbeidsgiver, som alle er knyttet først og fremst til kontaktpersonens arbeidsforhold og ikke til kontaktpersonens privatliv. Omfanget av opplysningene er svært begrenset og blir ikke sammenstilt med andre personopplysninger av Nordlaks. Vår behandling av personopplysningene er klart påregnelig for kontaktpersonen.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 b), behandlingen er nødvendig for å oppfylle en avtale den registrerte er part i.

Når du på vegne av deg selv eller en bedrift eller organisasjon har søkt om sponsormidler hos Nordlaks.

Opplysningene du oppgir i forbindelse med søknad om sponsorstøtte lagres hos Google som er databehandler for informasjon knyttet til søknadene. Google sin personvernerklæring med informasjon om hvordan data behandles, sikres og lagres kan leses her: https://policies.google.com/privacy.

Personopplysningene slettes fra Google Forms/Spreadsheets etter hver tildelingsrunde. Saksbehandlingstiden for dette er normalt ikke mer enn seks måneder.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 a), hvor du samtykker til vår behandling av opplysninger om deg. Samtykket avgis direkte i Google Forms i forbindelse med innsendelse av søknaden.

Spørreundersøkelser

Nordlaks bruker Surveymonkey til å gjennomføre undersøkelser. Et unntak er skjema for innsamling av tilbakemeldinger om nettsidene Nordlaks.no. Dette er beskrevet i punkt 4 i denne personvernerklæringen. Når vi gjennomfører spørreundersøkelser, vil vi alltid informere om formålet med den, og hvorvidt den er anonym eller ikke. Nordlaks vil ikke dele opplysningene med andre eller bruke opplysningene til andre formål enn det som er angitt.

Anonyme undersøkelser

Dersom undersøkelsen er anonym, vil ikke Nordlaks eller Surveymonkey samle inn noe informasjon som kan kobles til deg.

Identifiserbare undersøkelser

Dersom undersøkelsen ikke er anonym, kan Nordlaks identifisere de som har besvart undersøkelsen.

Vi kan også benytte Surveymonkey til å sende ut undersøkelsen. Din epostadresse vil i tilfelle bli delt med Surveymonkey.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 a), hvor du samtykker til vår behandling av opplysninger om deg. Samtykket avgis i forbindelse med besvaring av spørreundersøkelsen.

6. Opplysninger om ansatte og jobbsøkere

Nordlaks behandler opplysninger om ansatte og for å administrere lønn og arbeidsforhold. Det registreres nødvendige opplysninger for utbetaling av lønn, for eksempel grunndata, lønnsnivå, tidsregistrering, skatteprosent, skattekommune og fagforeningstilhørighet. Andre opplysninger om ansatte er knyttet til vedkommendes arbeidsinstruks og tilrettelegging av vedkommendes arbeid.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 b), behandlingen er nødvendig for å oppfylle en avtale den registrerte er part i.

Dessuten registreres det opplysninger i tilknytning til nøkkeladministrasjon av inn- og utpasseringer, og opplysninger om tilgangsstyring i IT-systemet. Opplysningene hentes fra de ansatte selv. Opplysningene utleveres bare i forbindelse med lønnsutbetalinger og andre lovpliktige utleveringer. Sletterutiner for personalopplysninger følger regnskapsloven og arkivloven. Opplysninger om navn, stilling og arbeidsområde regnes å være offentlige opplysninger, og kan publiseres på våre nettsider.

Alle tidligere og nåværende ansatte har en personalmappe i vårt arkivsystem.

Her blir blant annet stillingssøknaden arkivert/oppbevart. Personalmapper skal bevares (det vil si at stillingssøknaden ikke blir slettet eller makulert). Personalmapper blir ryddet ved utløp av arbeidsforholdet. Tilgangen til personalmapper er begrenset til tjenstlig behov.

7. Informasjonssikkerhet og databehandlere i Nordlaks

Nordlaks har gode rutiner og tiltak for å sikre at uvedkommende ikke får tilgang til dine personopplysninger. Behandlingen av data skjer i samsvar med kravene i gjeldende lovgivning. Eksempler på slike tiltak er risikovurderinger, implementering av organisatoriske og fysiske tiltak, tilgangsstyring og arkiveringsrutiner, samt rutiner for håndtering av data og oppfølging av forespørsler vedrørende retten til innsyn, retting og sletting.

Nordlaks har databehandleravtaler med underleverandører som behandler personopplysninger på vegne av oss.